Valoració del Taller per famílies al CEIP Can Sorts de Sentmenat

El passat 26 de febrer vam realitzar un taller per mares i  pares de l’Escola Can Sorts de Sentmenat, a petició de l’AMPA .  l’objectiu de la sessió era reflexionar sobre com han incidit les noves tecnologies en les relacions familiars i a l’hora crear estratègies per acompanyar als nostres fills i filles en els seus entorns de relació siguin digitals o no.

xerradaampa1El nivell d’assistència i participació va ser un èxitCreiem que es va crear un espai de confiança i diàleg en el que tothom va poder aportar, sense ser jutjat, sobre els usos que feien de les xarxes socials i els dispositius mòbils.

Per entrar en situació vam fer servir un vídeo per parlar sobre els riscos d’un mal ús de les Xarxes Socials. Aquí us deixem l’enllaç per veure’l: https://www.youtube.com/watch?v=Ak3qp4qRAiY.

Arrel d’aquest vídeo es va parlar de com ha variat el concepte de la privacitat. Dels riscos de compartir imatges i dades personals a Internet per l’accés de tercers a aquestes. De com molts joves tenen la percepció errònia de que el que passa a la Xarxa no és tan real com el que passa fora. De la necessitat d’adults que els acompanyin i orientin en els entorns digitals “en la Xarxa com en el parc”. De la pressió que tenen del grup d’iguals per l’ús de Xarxes Socials com eines de reconeixement i pertinençaIMG-20160302-WA0001

I que podem fer les famílies per acompanyar als nostres fills i filles? Mostrar interès per allò que els agrada a les Xarxes Socials (joc, webs, apps..). Compartir aficions,  jocs i temps online. Crear confiança i diàleg amb els nostres fills per establir límits en el temps i els usos d’Internet. Sempre que sigui possible, des de la negociació i el consens i no des de la prohibició i la imposició. I sobretot realitzar activitats de lleure i temps d’oci en família sense pantalles.

Aquí us deixem enllaços a webs sobre seguretat i internet amb menors:
http://www.pantallasamigas.net/
http://internetsegura.cat/
http://alia2.org/index.php/es/

Moltes gràcies a tots i totes les participants i esperem que la sessió fos d’utilitat!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s