Avaluació dels tallers sobre xarxes socials i internet segura realitzats al centre Obert Eixample de Barcelona


El passat trimestre vam realitzar un cicle de tallers preventius pels joves del centre obert Eixample de Barcelona. En general els alumnes van mostrar interès per l’activitat participant de forma activa. 
Els temes que més van captar la seva atenció van ser: En el cas dels grans i mitjans, l’ús de mòbils, aplicacions o xarxes socials, i en el cas dels petits, l’ús de tablets i jocs online.Butll_48_Pantalles


Per desenvolupar els continguts vam preparar dinàmiques multimèdia mitjançant jocs com el trivial pel bon ús de les xarxes socials o el semàfor de bones pràctiques online. Els tallers es fonamenten en el diàleg i les aportacions dels i les participants. També vam fer ús de vídeos, per complementar i fer arribar els missatges de forma més visual.


Es va treballar per grups d’edat: Amb el grup de grans (1r a 3r d’ESO) vam parlar sobre conceptes relacionats amb el “ciberbullying”, “el grooming” i el “sexting”. També vam fer una sessió pràctica de com i on denunciar en el cas que siguin víctimes d’algun tipus d’atac mitjançant les xarxes socials. Amb els mitjans (cicle final de primària) es van treballar conceptes com la privacitat, l’ús de dades personals, l’empremta digital i la reputació online.


IMG-20160428-WA0001


Amb els petits (Cicle inicial i mitjà de primària) es va fer sobre els riscos de compartir dades personals mitjançant jocs online i aplicacions, com a Internet no tothom és qui diu ser i finalment, la importància de limitar el temps que destinen a jugar amb tablets o mòbils, ja que els treu temps per fer altres activitats com jugar amb amics o anar al parc.


petits_C.O

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s