Resum del cicle de tallers sobre assetjament escolar realitzats als instituts Can Planas i La Romànica de Barberà del Vallès

Durant els mesos de març i juny d’aquest any hem estat treballant la prevenció de l’assetjament escolar amb joves dels instituts La Romànica i Can Planas de Barberà del Vallès. Aquest tallers els hem realitzat a petició de l’equipament per joves “El Forat” de l’ajuntament d’aquest municipi.


     el forat      baixa (2)    baixa (4)


Les dinàmiques que hem realitzat durant les sessions han estat: Joc de trivial per aprendre a identificar que és l’assetjament escolar, un “role playing” per representar una situació d’assetjament escolar i com actuarien per resoldre-la i la projecció d’un vídeo per treballar l’empatia i la sensibilització davant aquesta problemàtica.


Amb aquests tallers es pretenia que els joves coneguessin que és l’assetjament escolar, quines situacions l’afavoreixen, quins rols participen ( agressor/a, còmplice, espectador/a, defensor/a), la importància de passar de ser espectadores a defensores actives i com hem d’actuar si veiem o patim una agressió d’aquest tipus. Un altre aspecte que s’ha treballat és l’increment del mal ús dels mitjans digital per molestar a les víctimes.

imatge34


En conclusió, en relació a la temàtica tractada, la majoria dels joves coneixen els diferents rols que participen de l’assetjament escolar, encara que els costa identificar i actuar dins del rol del defensor actiu, sovint per por a convertir-se també en víctimes dels agressors, ho que els vegin com “xivatos”. Mitjançant la dinàmica del “role playing” preteníem que es situessin en els diferents rols per sensibilitzar, apoderar als grups i donar pautes d’actuació.


Un altre aspecte important que hem recollit és la influència negativa dels estereotips de gènere, sobretot en el cas de les noies, quan es comparteixen imatges inadequades a les xarxes socials i com l’ús dels mitjans digitals en el procés de l’assetjament a augmentat exponencialment el número d’atacs i la repercussió negativa d’aquests.

Anuncis

2 responses to “Resum del cicle de tallers sobre assetjament escolar realitzats als instituts Can Planas i La Romànica de Barberà del Vallès

  1. Retroenllaç: Cicle de tallers sobre assetjament escolar | INS Can Planas·

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s