Xerrades per famílies.


Les famílies som les primeres responsables de l’acompanyament educatiu dels nostres fills i filles. Però tot i el nostre esforç, moltes vegades, ens venen els dubtes degut a que cada cop la realitat és més canviant i complexa. Quan és el moment de comprar el primer mòbil? Que faig perquè no estigui tot el dia a casa davant de l’ordinador o la tablet? Quin és el moment adequat de parlar de sexualitat?

Mitjançant aquests monogràfics i des de la proximitat del compartir, cercarem estratègies i eines educatives que ens ajudin a donar resposta a aquestes i d’altres preguntes que ens sorgeixen com a famílies educadores.


Joves i Xarxes Socials. “Son realment perilloses les Xarxes Socials?


Amb l’explosió de les noves tecnologies i les xarxes socials s’han vist transformades les formes de relacionar-se dels nostres joves. Contínuament apareixen noves aplicacions de moda que al final desconeixem si realment s’exposen a riscos. A més, als mitjans de comunicació, sovint es parla d’assetjament virtual, pederàstia, o violència. Però tot això és real o és sensacionalisme mediàtic?

Amb aquesta xerrada, intentarem aclarir els dubtes que ens generen els usos que fan les nostres filles i fills de les xarxes socials a l’hora que cerquem estratègies per acompanyar-los en aquests entorns virtuals.


Joves, gènere i sexualitat. “Nous rols i conductes”


Durant aquests darrers anys, s’han anat produint canvis en relació a la vivència que tenen els nostres fills i filles del seu gènere. La societat de consum ha incentivat mitjançant el tipus de joguines que es venen, les series i pel·lícules que emeten, els videoclips, videojocs i sobretot mitjançant les xarxes socials uns patrons cada cop més diferenciats i adultitzats.

Amb aquest monogràfic intentarem entendre que està passant, quina vivència tenen del seu gènere i com estableixen les seves relacions interpersonals i afectives.

El nostre objectiu, com a adults referents, és mantenir una relació de confiança i diàleg que ens permeti ser pròxims en els moments de crisi.


Joves i drogues. “ Drogues!! Parlem??”


Durant aquest darrer anys s’ha donat un descens en l’edat d’inici del consum de substàncies com l’alcohol, el tabac o el cànnabis. En relació a aquest últim, s’ha incrementat el número de joves que en prenen a l’hora que s’ha anat banalitzant els efectes negatius que té a la salut i les relacions socials. D’altra banda el consum tradicionals d’alcohol i tabac, en lloc de reduir-se, s’ha mantingut a nivells d’etàpes anterior.

Mitjançant aquest taller abordarem aquests nous patrons de conducta a l’hora que facilitarem elements educatius per poder parlar del tema del consum de drogues amb les nostre filles i fills.

Anuncis