Tallers per joves.


Aquests tallers per joves estan pensats per realitzar-se durant els espais de tutoria. Els continguts tenen un format àgil i pràctic mitjançant l’ús de dinàmiques grupals, roll-playing, jocs, tests o infografies. Les dinàmiques es poden adaptar per cicle final de primària, primer i segon cicle de l’E.S.O.  Tallers per l’acompanyament educatiu en les TIC


Riscos d’un mal ús de les xarxes socials: “Connectats”


L’objectiu d’aquest taller és que els joves identifiquin els riscos als que es poden exposar si no fan un ús adequat de les xarxes (aïllament, addiccions, ciberbullying, grooming, sexting..) a l’hora que se’ls dona eines i informació perquè els puguin evitar.


* Cap a un ús conscients de les xarxes socials: “Exhibir o compartir”.


Amb aquests tallers es cerca que els joves identifiquin quins tipus d’ús fan de les xarxes socials  a l’hora que prenen consciència de tot el potencial real que tenen com eines de comunicació i d’adquisició de nous aprenentatges. Des de l’ús de Facebook, Instagram o Pinterest als entorns personals d’aprenentatge i la curació de continguts.

*Aquest es pot fer a continuació del taller “connectats” o bé directament depenent del perfil dels joves.Estereotips de gènere i sexualitat


Estereotips i igualtat de gènere.”Jo sóc jo!”


Els estereotips de gènere són la manera en la què ser dona o ser home està prescrit socialment, condicionant així el desenvolupament de les persones des del seu naixement tant a nivell personal, com cultural, social, esportiu o emocional.
Amb aquest cicle pretenem desmuntar aquests rols mitjançant la presa de consciència dels participants com a éssers únics i amb una identitat pròpia.


Micromasclismes i microviolències de gènere.”En l’amor tot s’hi val?”


Els micromasclismes i microviolències, són aquelles accions i conductes que moltes vegades passen desapercebudes per ser subtils o perquè es considera que formen part de la nostra cultura, però que sustenten les desigualtat entre homes i dones, alimentant la violència de gènere.
Mitjançant aquest taller pretenem que els i les joves participants aprenguin a identificar-les i diferenciar-les perquè no els passin desapercebudes en el seu quotidià.


Educació afectiva-sexual.


Amb aquest taller es vol reflexionar en un primer moment sobre els canvis que es produeixen a l’adolescència en funció del gènere (home-dona) i l’inici de la construcció de la identitat sexual. Per així després, poder tenir una base per desmuntar el tabús , els mites sobre el plaer i les relacions afectives i sexuals. Tranversalment es fomentarà la comunicació i el respecte com elements fonamentals de les relacions humanes.Dependències i addiccions


Presa de decisions i assertivitat. ”Jo penso, jo decideixo”


Mitjançant aquest taller es cerca acompanyar i reforçar als joves en la seva capacitat de presa de decisió de forma autònoma. A l’hora que se’ls fa veure com són de responsables davant les decisions que prenen, siguin encerts o errors. Paral·lelament se’ls ofereix eines per la resolució de conflictes. Per aquest taller es tenen en compte conceptes com la pressió grupal, les habilitats socials, el respecte a la diversitat i la llibertat individual.

Transversalment i obrint espais per la reflexió amb el grup classe, es van treballant opcions d’oci saludable i la importància de la planificació del temps lliure per evitar l’excés de pantalles i altre possibles dependències.


Drogues. “ Mites i riscos “


L’objectiu d’aquests tallers és el d’informar als joves sobre els riscos associats al consum de substàncies (en principi treballem alcohol, tabac i cànnabis) i com aquests consums afecten no només a la salut si no també al rendiment escolar, les relacions d’amistat i les familiars.

Una de les estratègies per abordar aquest tema és cercant situacions que els siguin properes i reflexionar sobre com les podrien resoldre de la forma mes adequada possible.

Com en el taller anterior, de forma transversal i obrint espais per la reflexió amb el grup classe es treballaran opcions d’oci saludable i la importància de la planificació del temps lliure per evitar l’excés de pantalles i altre possibles dependències.

Anuncis